Clubkampioenschap Promotie reeks Ronde 8

In deze reeks stond de topper tussen Thomas (zwart) en Hekuran op het programma. Na de opening stond Hekuran beter. Thomas moest echter winnen om nog een kans te maken op de titel en hij ging dan ook op zoek naar complicaties. Hij ontwikkelde druk op de e-pion en daarin verslikte Hekuran zich. Hij speelde zijn e-pion op en Thomas strafte deze blunder onmiddellijk af. Hij won een stuk en de partij.

De nederlaag van Hekuran gaf de kans aan Joachim om weer dichterbij te sluipen. Daarvoor moest hij, met zwart, winnen van Wim. Tijdens de opening rokeerde Wim lang en daarvan profiteerde Joachim om een koningsaanval te lanceren. Wim zag het gevaar aankomen en ruilde de dames om de druk te verlichten maar toen de opening volledig gespeeld was, bleek Joachim beter te staan. Hij had een open lijn op de vijandige koningsstelling en hij had slechts één pionnenketen. Wim daarentegen had twee pionnenketens en een koningsstelling die niet al te veilig was. Uiteindelijk slaagde Joachim in om via zijn open lijn in de witte stelling binnen te dringen. Met een combinatie won hij daarna een stuk en de partij.

Ook onderaan het klassement stond er een belangrijk duel op het programma. Deze partij ging tussen Patrick (wit) en Brian. Na de opening stond Brian iets beter. Dit bleef zo tot de spelers het eindspel met elk twee torens, een paard en nog ettelijke pionnen bereikten. Toen kwam Brian veel beter te staan want hij slaagde er als eerste in om zijn torens te verdubbelen op de open c-lijn. Patrick liet het allemaal iets te gemakkelijk toe en toen hij blunderde verloor hij een kwaliteit en de partij.

Tot slot speelden ook Karel en Willy tegen elkaar. In deze partij begon Willy vrij passief. Geen wonder dus dat Karel iets beter uit de opening kwam en het initiatief nam. Na enkele uren trekken en duwen was Karel er niet in geslaagd om de versterkte burcht van Willy te slopen. De stelling zag er opnieuw gelijk uit waarop de spelers besloten om de punten te delen.

Door de nederlaag van Hekuran komen Joachim en Thomas terug tot op een half punt van Hekuran, die nog een partij te goed heeft. Onderaan het klassement doet Brian een gouden zaak. Hij springt van de laatste plaats naar een veilige zesde plaats.

Verslag van de Masters

Verslag van de Runners up

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël