Clubkampioenschap Promotie reeks Ronde 9

In deze reeks moest leider Hekuran het opnemen tegen Brian, die een mooie comeback aan het maken is. Na de opening stond Brian iets beter en nam ook het initiatief. Hekuran speelde zoals we dat van hem gewoon zijn maar toen Brian zijn spel wat verwaterde kwam Hekuran los. In een mum van tijd veranderde de stelling van iets beter voor Brian tot veel beter voor Hekuran. Brian slaagde er nog wel in om af te ruilen naar een eindspel maar daarin stond hij een pion achter en waren de stukken van Hekuran veel actiever. De eindspelspecialist kende dan ook weinig moeite om het volle punt te scoren.

De dichtste achtervolgers Joachim en Thomas moesten het respectievelijk opnemen tegen Karel en Willy. Beiden moesten winnen om in het spoor van Hekuran te blijven. Karel kreeg de witte troepen tegen Joachim en stond iets beter na de opening. Daarna volgden enkele uren van trek- en duwwerk waarbij de remisegrens amper werd overschreden. Een logische puntendeling was het gevolg.

Thomas nam het op tegen Willy. Thomas kwam beter uit de opening en speelde op de zwakke pionnen van Willy. Willy slaagde er niet in om ze te blijven verdedigen en verloor een pion. Deze pion bleek echter vergiftigd te zijn. Willy zette namelijk een penning op, die hem uiteindelijk een kwaliteit opleverde. Snel daarna volgde de tijdsnoodfase en daarin kon Willy zijn kwaliteit voorsprong omzetten in een stuk voorsprong. Daarna moest Willy nog twee zetten spelen in 11 seconden maar hij dacht ... 12 seconden na waarna Thomas de vlag opeistte. Een pijnlijke nederlaag voor Willy!

Tot slot namen ook Patrick en Wim het tegen elkaar op. Na de opening stond de stelling nog min of meer in evenwicht. Daarna was het Patrick die het initiatief nam en met succes want hij won een pion. Toen de spelers in een eindspel terecht kwamen met elk twee torens en een paard, slaagde Patrick erin om nog een tweede pion te winnen. Wim moest nu uit zijn pijn komen. Dit deed hij ook maar toen hij even niet goed oplette verloor hij zijn paard en de partij.

Zo wordt Thomas alleen tweede. Hij volgt op een punt van leider Hekuran. Joachim zakt naar de derde plaats en volgt op anderhalf punt van Hekuran. Onderaan het klassement heeft Patrick de spanning er terug ingestoken. Het verschil tussen zijn laatste plaats en de vierde plaats bedraagt slechts één punt.

Verslag van de Masters

Verslag van de Runners up

Terug naar clubkampioenschap

© 2013 – 2018 Olivia & Michaël